کورل دراو
- نوشته شده توسط محمد حجتیان فر
- دسته: گرافیک
- بازدید: 2564
کورلدراو CorelDRAW یک نرمافزار ویرایشگر گرافیکی بُرداری است، که توسط شرکت کورل در شهر اتاوای کانادا ساخته شده است. آخرین نگارش آن که X6 نام دارد (در اصل نگارش ۱۶)، در مارس سال ۲۰۱۲ میلادی پخش شد. کورل دراو که معمولاً برای طراحی و کمتر برای ویرایش تصاویر مورد استفاده قرار می گیرد، از هر دو مد برداری و پیکسلی پشتیبانی می کند. شرکت کورل یکی از بزرگترین شرکتهایی است که در زمینه ایجاد برنامه های گرافیکی فعالیت دارد. اگر برنامه های این شرکت و شرکت های Adobe و Macromedia را در کنار هم قرار دهیم بیش از ۷۵ درصد سهم گرافیک دو بعدی و نشر رومیزی (Desktop publishing) را بر دوش می کشند.
مهمترین و مشهورترین تولید این شرکت کورل دراو ( Corel draw X6 ) می باشد. اما مسلما فقط تولید این شرکت نیست. مثلاً Corel Ventura برای ترکیب متن و گرافیک و تولید نشریات و بروشور و… استفاده می شود. (می شود گفت تقریباً هم گام فری هند) یا Corel WebsitBuilder که برای ایجاد صفحات وب به کار می رود.)
ولی خوب به علت تبلیغ بسیار کم این برنامه ها و اساساً خود کورل چندان نمی شود راحت این برنامه ها را یافت. بحث ما بر سر کورل دراو است. شرکت کورل به همراه این نرم افزار تعدادی نرم افزار کمکی قرار داده تا کاربران کورل از سایر برنامه هاتقریباً بی نیاز بشوند. ولی این برنامه برنامه هایی کامل هستند و براحتی می توانند به عنوان برنامه هایی مستقل، جدا گونه مطرح بشوند.
این برنامه ها عبارتند از:
•کورل فتوپینت (Corel photopaint)
•کورل راوه (Corel R.A.V.E)
•کورل تریس(Corel Trace)
برخی از موارد استفاده و بازار کار کورل دراو
از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود که چند نمونه را برای شما ذکر می کنیم:
- برای طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف
- برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثراً مورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد.
- برای طراحی پوستر، کاتالوگ، طراحی روی CD ، کارت ویزیت، بنر و… در امور چاپی دیگر استفاده می شود.
- استفاده از template ها و صفحات آماده برای طراحی مجله ها و روزنامه ها.
- برای طراحی صفحات وب.(که البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل flash و…)
- برای طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه. و….
از لحاظ امور چاپ کورل یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن هم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمی شود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل photoshop باید اندازه و resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد.
موارد استفاده کورل به اینها محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل استفاده کند. اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند. این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده:
1- به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد.
شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید.
2- این قابلیت باعث شده تا فایلهای اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.
به طوری که بسیار سخت پیش می آید که از ۲۰۰ kb حجم بیشتری داشته باشد. (البته اگر فایلهای پیکسلی توی اون فایل پر نکرده باشید.)
در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator به عنوان دو رقیب در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند، مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. اما محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد. فقط دستورها وابزار تفاوت کرده است. خوب این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از کارها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و… هم باز کورل برتری دارد. به عنوان مثال برای ترسیم مسیر (به عنوان یکی از مهمترین وسائل برای طراحی برداری) در Illustrator خیلی نامانوس و بسیار شبیه کشیدن مسیر در فتوشاپ است!! از این جمله موارد بسیار است.